Едноставно упатство за цртање на Олаф

Олаф е убедливо еден од најомилените ликови во универзумот Замрзнат на Дизни. Овој среќен снешко брзо стана поврзан со празниците и божиќното веселба. Со ова едноставно упатство за Олаф цртање , ќе можете да додадете малку пица на вашите празнични украси и сесии за изработка.

Содржинипокажуваат Кој е Олаф (и што е замрзнато)? Потеклото на Олаф од Дизни Која е улогата на Олаф во филмот Frozen? Чекор 1 за цртање на Олаф Чекор 1: Започнете ја главата на Олаф Чекор 2: Направете основа за лице за вашиот цртеж на Олаф Чекор 3: Комбинирајте ги формите Чекор 4: Нацртајте форма на буквата У Чекор 5: Исцртувајте го телото на Олаф Чекор 6: Додајте ги рацете и детали за вашиот цртеж на Олаф Чекор 7: Нацртајте ги очите и носот Чекор 8: Завршете го лицето и обојте го цртањето на Олаф Најчесто поставувани прашања за цртање на Олаф Дали е легално да се прави цртеж на Олаф? Колку копчиња има цртежот на Олаф? Како ги цртате очите на Олаф? Кои материјали ви се потребни за да го нацртате Олаф?

Кој е Олаф (и што е замрзнато)?

Олаф е помошен лик во анимираните играни филмови на Дизни Замрзнати, Замрзнати 2 и Замрзнати: Авантурата на Олаф. Лакот на Олаф го искажува актерот Џош Гад. Од неговото претставување во првиот Frozen филм, Олаф стана еден од најпопуларните комични релјефни ликови во канонот на Дизни.

Потеклото на Олаф на Дизни

Името Олаф е нордиски за „богатство“, а Олаф бешесоздаден од магичните ледени сили на Елса. Елса го оживеа Олаф за да се забавува себе си и нејзината помала сестра Ана, а пријателскиот снешко повторно им се претставува на девојчињата во зрелоста кога ќе ја напуштат Арендел да се обидат да го кренат замрзнатото проклетство на кралството.

Која е улогата на Олаф во Филм Frozen?

Олаф им служи како пријателски, дружељубив и лојален пријател на принцезите Ана и Елса. Иако можеби изгледа наивно поради неговата фасцинација со летото и жешките температури, Олаф повторно и повторно докажува дека е еден од најсигурните придружници што ги имаат принцезите од Арендел.

Да се ​​научи како да се нацрта Олаф е лесно еднаш го разложувате ликот на упатство чекор-по-чекор. Продолжете да читате подолу за да дознаете колку е едноставно да го нацртате Олаф и да го користите во вашите божиќни украси.

Водич чекор-по-чекор за цртање на Олаф

Чекор 1: Започнете ја главата на Олаф

За да започнете да цртате Олаф, ќе започнете со цртање на основните форми за главата на Олаф. Направете кружен круг за да ја формирате задната форма на главата на Олаф.

Чекор 2: Направете основа за лицето за вашиот цртеж на Олаф

па преклопете го овој круг со долга долгнавест овал. Ова ќе биде основата за лицето на Олаф.

Чекор 3: Комбинирајте ги формите

За третиот чекор од цртежот, додајте линии за поврзување помеѓу кругот а овалот да ги комбинира формите и да направи контура меѓу нивпомазна.

Чекор 4: Нацртајте форма на буквата У

Под овие споени кружни форми нацртајте наведнат облик на буквата У што се спојува на двата краја на овалот и се стеснува на спротивната основа. Ова ќе ги формира вилицата и вратот на Олаф.

Чекор 5: Оцртувајте го телото на Олаф

Сега кога го завршивте прегледот на главата на Олаф, време е да се движите на телото на снешкото. Направете мала форма на буквата У под брадата на Олаф за да ја направите првата снежна топка што го формира неговото тело, а потоа ставете поголем круг под малиот круг за да ја формирате основата на Олаф.

Нацртајте две мали заоблени трупци под поголемата снежна топка за да ги претставуваат нозете на Олаф.

Чекор 6: Додајте ги рацете и деталите на вашиот цртеж на Олаф

Следниот чекор на цртањето на Олаф е да додадете детали на цртежот на снешкото тело. Нацртајте две стапчиња од двете страни на помалата снежна топка на снешкото за да ги претставите рацете на Олаф, а потоа нацртајте неколку мали кругови по предниот дел од телото на Олаф за да ги претставите неговите црни карпести копчиња.

Цртањето мали линии на копчињата може да им даде длабочина и додадете детали.

Чекор 7: Нацртајте ги очите и носот

По завршувањето на деталите на лицето на Олаф, следниот чекор е да ги започнете деталите на лицето на снешкото. Ова е најкомплицираниот дел од цртежот.

Нацртајте морков во средината на лицето на Олаф за да го претстави неговиот нос, а потоа повлечете линија од морковот до страната на главата на снешкото за даго претставуваат неговиот образ. Додадете ги очите и веѓите на снешкото, заедно со неколку гранчиња коса на врвот од неговата глава.

Чекор 8: Завршете го лицето и обојте го цртежот на Олаф

Последниот чекор во цртањето на Олаф е да се скицира иконската насмевка на снешкото. Нацртајте насмевка на лицето на Олаф, а потоа нацртајте правоаголник под линијата за насмевка за да го претставите големиот заб на Олаф. Потоа едноставно боја и честитки, вашиот цртеж на Олаф е завршен.

ЧПП за цртање на Олаф

Дали е легално да се прави цртеж на Олаф?

Цртежот Олаф се смета за фанарт, што е технички нелегално да се создаде бидејќи ги прекршува авторските права на креаторот. Меѓутоа, ако само го цртате Олаф за лична употреба во вашите божиќни украси или изработка на сесии низ куќата, не треба да имате за што да се грижите. Само не обидувајте се да продавате занаети со Олаф за да избегнете прекршување на авторските права.

Колку копчиња има цртежот на Олаф?

Во филмовите на Дизни, Олаф е моделиран со три црни рок копчиња. Едно од овие копчиња се наоѓа на неговата централна (помала) топка, додека другите две копчиња се наоѓаат на предната страна на неговата долна (поголема) топка.

Како ги цртате очите на Олаф?

Правилното цртање на очите на Олаф е важен дел од претставувањето на ликот на начин што ги прави препознатливи. За правилно да ги нацртате очите на Олаф, нацртајте ги очите со дебелГорниот преглед за да ги претстави очните капаци на снешкото и не заборавајте да ги вклучите веѓите.

Какви материјали ви се потребни за да го нацртате Олаф?

Можете да користите секакви видови на различни уметнички материјали за да го нацртате Олаф, од обоени моливи и боички до маркери и акварели, но еве неколку работи што ви се потребни за да го направите вашиот цртеж да изгледа добро:

  • Алатка за црни контури: Без разлика дали користите обоени моливи или маркери, ќе сакате убава темна алатка за цртање за да додадете контраст на примарните линии на вашиот цртеж.
  • Бои: Не ви требаат многу бои за да го нацртате Олаф бидејќи тој е бел со црн преглед, но ќе ви треба портокалова за да го претстави морковниот нос на Олаф и кафеава за неговите краци од гранчиња.

Frozen е еден од најпознатите филмови на Дизни некогаш снимени, па големи се шансите ако научите да го цртате Олаф, ќе привлечете восхит кај секое мало дете и обожавател на Дизни во близина. Овој упатство за цртање Олаф треба да ви даде нова точка за да научите како да го цртате овој иконски лик на Дизни за празнични занаети или само брза практика на цртање.

Скролај на врв