Како да нацртате свиња: 10 лесни проекти за цртање

Ако можете да научите како да цртате свиња, можете да научите како да цртате кое било животно. Иако свињите не се најкомплицираното животно за цртање, нивното цртање може да ве научи многу за анатомијата на животните и за контролата со молив.

Содржинапокажуваат Идеи за цртање свињи Карактер Свиња со додатоци Апстрактно прасе Реалистичко прасе Заморско прасе Совети за цртање свиња Лесни чекори за како да нацртате симпатична прасе за деца Чекор 1: Нацртајте овална Чекор 2: Нацртајте ја главата Овална Чекор 3: нацртајте нос и очи Чекор 4: цртајте Уши и нозе Чекор 5: Цртајте опашка и детали Чекор 6: Боја Како да нацртате прасе: 10 лесни проекти за цртање 1. Како да нацртате прасе Пепа 2. Како да нацртате прасе Minecraft 3. Како да нацртате реално прасе 4. Како да нацртате прасе 5. Како да нацртате слатко прасе 6. Како да нацртате морско прасе 7. Како да нацртате летечко прасе 8. Како да нацртате прасе за деца 9. Како да нацртате прасе Бини Бу 10. Како да нацртате свинска глава Како да нацртате свиња од цртан филм Чекор 1: Нацртајте облик на глава Чекор 2: Цртајте уши Чекор 3: Нацртајте очи и нос Чекор 4: нацртајте облик на телото Чекор 5: нацртајте предни нозе Чекор 6: нацртајте задни нозе Чекор 7: додајте го последното Детали Најчесто поставувани прашања Дали свињите тешко се цртаат? Што симболизира свињата во уметноста? Зошто треба да знаете како да нацртате свиња? Заклучок

Идеи за цртање свињи

Можете да нацртате каква било свиња што сакате, но ако имате проблем да дојдете со идеи, можете да ги користите како референца.

Карактер прасе

 • ПепаСвиња
 • Пригња
 • Оливија
 • Свинско прасе
 • Свињи од Angry Birds

Сињите со карактери се забавни за цртање затоа што вие може да го користи ликот како директна референца. Изберете го вашиот омилен лик и започнете, иако цртаните филмови се полесни од куклите.

Прасе со додатоци

 • Очила за сонце
 • Цветна круна
 • Наметка и маска
 • Високи потпетици

Свињите се слатки, но свињите со додатоци се уште послатки. Бидете креативни и додајте неколку човечки додатоци за вашето прасе.

Апстрактно прасе

 • Мозаик
 • Нацртано со форми
 • Акварел

Нема правила за апстрактна уметност. Сè е за да го ставите вашиот уникатен спин на традиционалното парче.

Реалистичко прасе

 • Микро прасе
 • Свиња со стомак
 • Свиња Дурок
 • Хемпшир
 • Беркшир

Кога цртате свиња, расата не е важна. За разлика од кучињата, расата не влијае многу на изгледот, но убаво е да знаете што цртате.

Морско прасе

 • Перуански заморчиња
 • Слаби свињи
 • Абисинско заморче
 • Американско заморче

Постојат десетици раси на заморчиња. Најчесто, забележливите разлики се должината и моделот на косата.

Совети за цртање свиња

 • Свиткајте ја опашката
 • Дајте и личност
 • Не е кружен нос
 • Обликот на увото е важен
 • Изберете раса

Лесни чекори за тоа какоЗа да нацртате слатко прасе за деца

И децата можат да цртаат свињи. Всушност, тоа е едно од најдобрите животни за цртање на децата кога учат како да цртаат.

Чекор 1: Нацртајте овална

Започнете со цртање овална на вашата страница. Ова е телото на свињата. Погрижете се да користите лесен допир за да го олесните додавањето детали.

Чекор 2: Нацртајте ја овалната глава

Нацртајте ја главата во аголот на овалот. Треба да се преклопува околу половина пат. Сега можете да ја избришете линијата што минува низ малиот овал.

Чекор 3: Нацртајте нос и очи

Цртајте очи како што сакате, а потоа додадете нос. Носот треба да биде овален, но изгледа подобро ако не е совршен.

Чекор 4: Нацртајте уши и нозе

Нацртајте триаголни уши на врвот на главата и четири нозе на дното на телото. Нозете треба да бидат правоаголни.

Чекор 5: Нацртајте опашка и детали

Додајте набори на ушите, копита на нозете и ноздри на носот. Сега можете да додадете какви било детали што ги сметате за исчезнати.

Чекор 6: Боја

Обојте ја вашата свиња, но нема потреба да се држите до традиционалното розево. Погледнете ги вистинските свињи за инспирација или бидете креативни.

Како да нацртате свиња: 10 лесни проекти за цртање

Не ви треба туторијал за да цртате свиња, но помага кога сте почетник.

1. Како да нацртате прасе Пепа

Пепа прасето е едно од најпопуларните свињи од цртани филмови. Можете да ја нацртате за вашата омилена обожавателка на Пепа со Цртани филмовиУпатство за клуб како да цртате.

2. Како да нацртате прасе Minecraft

Свињата Minecraft е уникатно прасе кое милиони го обожаваат. Нацртајте едно со Art for Kids Hub, бидејќи тие имаат лесен туторијал за следење.

3. Како да нацртате реално прасе

Реалистичните свињи се импресивни да цртаат и не се толку комплицирани како што изгледаат. KidArtX има преслатко реалистичко упатство за свињи.

4. Како да нацртате прасе

Луѓето од сите возрасти го сакаат Прасето. Уметноста за сите има едно од најдобрите упатства за Piglet на интернет, сите направени со маркери.

5. Како да нацртате слатко прасе

Слатките прасиња сигурно ќе насмеат некого. Draw So Cute повторно удира со уште еден одличен туторијал за свињи.

6. Како да нацртате заморче

Можете да нацртате слатко морско прасе или реалистично еден. Еден реален туторијал за заморчиња што можеби ќе ви се допадне е од Хариет Мулер.

7. Како да нацртате летечко прасе

Летечките свињи се исто како свињите, но со магичен допир и упатување на „кога свињите летаат“. . Art for Kids Hub има прекрасен туторијал за летање свиња.

8. Како да нацртате прасе за деца

Дури и дете кое штотуку почнува да црта може да нацрта свиња. Најлесниот туторијал што може да го најдете е од Art for Kids Hub.

9. Како да нацртате прасе Beanie Boo

Beanie Boos се уникатни Beanie бебиња со големи глави. Упатство за свиња Beanie Boo од Draw So Cute е тешкода победи.

10. Како да нацртате свинска глава

Ако не сте подготвени за целосен цртеж на свиња, можеби ви е подобра свинска глава. Хариет Мулер има лесен туторијал за секој што може да го користи.

Како да нацртате свиња од цртан филм

Свињите од цртаните филмови се забавни за цртање бидејќи можете да додадете многу личност. За овој туторијал, свињата ќе седне и ќе биде свртена кон вас.

Чекор 1: Нацртајте ја формата на главата

Обликот на главата не треба да биде совршен овален, а дното треба да го оставите отворено. Треба да биде малку смачкана - помала на врвот - за да се создаде поубав ефект.

Чекор 2: Нацртајте уши

Нацртајте триаголни уши и одете напред и додајте ги наборите во нив. Ушите ќе изгледаат подобро ако ги истакнете наместо исправени нагоре.

Чекор 3: Нацртајте очи и нос

Нацртајте кружни очи со отворена област каде што светлината се рефлектира. Потоа, нацртајте нос, кој можете да го нацртате речиси секоја форма, но како референца, овална форма на потковица е стандардна.

Чекор 4: Нацртајте го обликот на телото

Телото треба да се спушти со долниот дел да се држи надвор кон грбот. Ќе изгледа како грав ако се направи правилно.

Чекор 5: Нацртајте ги предните нозе

Нацртајте ги предните нозе директно надолу, почнувајќи околу половина од телото. Може да цртате копита сега или подоцна.

Чекор 6: Цртајте задни нозе

Задните нозе се незгодни затоа што треба да додадете колкови. Направете го дното директно, а горниот закривен. Поврзете сеги зад предните нозе.

Чекор 7: Додајте последни детали

Завршете ги сите детали што сè уште не сте ги нацртале. Ова може да бидат копитата, опашката, ноздрите и многу повеќе.

ЧПП

Дали свињите тешко се цртаат?

Свињите не се тешки за цртање. Сепак, постојат тврди верзии на свињи што можете да ги нацртате. Започнете лесно и продолжете на вашиот пат до цртање свиња што личи на слика.

Што симболизира свињата во уметноста?

Свињите се симбол на богатство и издржување. Тие не се нечист симбол кога станува збор за уметност.

Зошто треба да знаете како да цртате прасе?

Можеби ќе сакате да научите како да нацртате свиња за пријател или дете кое живее свински ликови. Или можеби имате час по животинска уметност и избирате да нацртате свиња. Но, најдобрата причина за цртање свиња е тоа што сакате.

Заклучок

Откако ќе научите како да цртате свиња , можете да почнете да експериментирате. Нацртајте свинско семејство или посложена свиња. На пример, пробајте следно со реалистична свиња ако прво нацртате свиња од цртан филм. Она што го цртате не е важно сè додека учите и вежбате.

Скролај на врв