Udhëzues për madhësinë e bagazhit nën sedilje për linjat ajrore (Dimensionet 2023)

Ka shumë pasiguri rreth bagazhit nën sedilje dhe kufizimeve të tij. Shumë linja ajrore janë vërtet të paqarta rreth asaj se sa i madh mund të jetë artikulli juaj i poshtëm, çfarë llogaritet si një artikull poshtë sediljeve dhe sa duhet të peshojë. Kjo është arsyeja pse në këtë artikull, ne do të pastrojmë konfuzionin dhe do të shpjegojmë të gjitha rregullat përkatëse për të udhëtuar me bagazh nën sedilje në vitin 2023.

Çfarë është bagazhi nën sedilje?

Ballazhi i poshtëm, i quajtur tjetër send personal, është një çantë e vogël që ju lejohet të sillni në aeroplan, e cila duhet të ruhet nën sediljet e aeroplanit . Shumica e njerëzve përdorin çanta shpine të vogla ose çantat si çanta nën sedilje, në të cilat ruajnë sendet e tyre më të vlefshme dhe të rëndësishme dhe çdo gjë tjetër që do t'u duhej të aksesonin shpejt gjatë fluturimit.

Madhësia e bagazhit nën sedilje

Kufizimet e madhësisë për bagazhet e poshtë sediljeve ndryshojnë shumë midis linjave ajrore të ndryshme. Mund të variojë diku nga 13 x 10 x 8 inç deri në 18 x 14 x 10 inç. Por në përgjithësi, nëse bagazhi juaj poshtë sediljeve është nën 16 x 12 x 6 inç, duhet të lejohet në shumicën e linjave ajrore. Artikujt pak më të mëdhenj të sediljeve zakonisht lejohen nëse janë fleksibël dhe nuk janë të mbushura shumë . Më tej në këtë artikull, ne kemi mbuluar kufizimet e madhësisë së bagazhit të sediljeve për 25 linja ajrore të njohura.

Këshillë: Lexoni këtë udhëzues nëse nuk dini si ta matni saktë bagazhin tuaj. 9 1>

Bagazhi nën sediljeDimensionet

Ekonomia: 37,5 x 16 x 7,8 inç (95,25 x 40,6 x 19,8 cm)

Klasi i parë: 19,18 x 16 x 7,8 inç (48,7 x 40,6 x 19,8 cm)

Embraer ERJ-175 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 37,5 x 17,5 x 10,5 inç (95,25 x 44,5 x 26,7 cm)

Klasi i parë: 19 x 17,5 x 10,5 x 4,5 inç (95,25 x 44,5 x 26,7 cm) x 26,7 cm)

Embraer E-190 Përmasat nën sedilje

Ekonomia: 37 x 16 x 9 inç (94 x 40,6 x 22,9 cm)

Bombardier CRJ 200 nën sedilje Dimensionet

Ekonomia: 18 x 16,5 x 10,5 inç (45,7 x 41,9 x 26,7 cm)

Klasi i parë: Bagazhi i sediljeve ruhet në ndarjet e sipërme

Bombardier CRJ 700 Under Seat Dimensionet

Ekonomia: 15 x 15 x 10 inç (38,1 x 38,1 x 25,4 cm)

Klasi i parë: 15 x 15 x 10 inç (38,1 x 38,1 x 25,4 cm)

7> Bombardier CRJ 900 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 19,5 x 17,5 x 13 inç (49,5 x 44,5 x 33 cm)

Klasi i parë: 19,5 x 17,5 x 13 x 445 x 49. 33 cm)

Pyetjet e bëra më shpesh

A mund ta vendosni bagazhin nën sedilje në kazanët e sipërm?

Mund ta vendosni artikullin tuaj të poshtëm në koshët e sipërm, por nuk rekomandohet. Zakonisht, shumë njerëz e bëjnë këtë për të pasur më shumë hapësirë ​​për këmbët, por kjo mund të vonojë fluturimin sepse ndarjet e sipërme mbushen shumë dhe pasagjerët e tjerë nuk kanë më hapësirë ​​​​për të ruajtur bagazhet e tyre. Kur kjo ndodh, stjuardesat duhet të kontrollojnë çdo çantë dhe të pyesin se cilënpasagjerit të cilit i përket derisa të gjitha bagazhet të grumbullohen në koshët e sipërm. Prandaj, këshillohet që në vend të kësaj të paketoni sendet e poshtme nën sediljen tuaj të përparme.

A mund të sjell dy çanta nën sedilje në një avion?

Po, mund të sillni dy sende poshtë sediljeve në shumicën e avionëve, por i dyti do të llogaritet si bagazhi juaj. Gjithashtu, nëse po përdorni një artikull të dytë nën sedilje si bagazh, mund t'ju duhet të paguani tarifa shtesë për të nëse bagazhi i dorës nuk përfshihet në çmimin e tarifës suaj. Nëse do të sillnit dy sende poshtë sediljeve dhe një bagazh dore, atëherë punonjësi i linjës ajrore do t'ju kërkojë të kontrolloni bagazhin tuaj në portë për një tarifë më të lartë.

Nëse po planifikoni të sillni dy çanta më të vogla nën sedilje (për shembull, një çantë dhe një paketë fanny) të cilat të dyja së bashku janë nën kufirin e madhësisë dhe peshës, duhet t'i vendosni të dyja në një çantë të vetme prej pëlhure ose diçka të ngjashme, e cila do t'i kthejë ato në një artikull të vetëm të poshtëm. . Përndryshe, ato do të trajtohen si dy sende të veçanta nën sedilje.

A mund të shkojë karriga juaj nën sediljen tuaj?

Po, nëse çanta juaj e dorës mund të futet nën sediljen përpara jush, jeni i lirë ta vendosni atje. Megjithatë, ajo hapësirë ​​ka të ngjarë të zënë bagazhet tuaja të poshtme, kështu që zakonisht nuk ka vend për një bagazh shtesë. Plus, nuk do t'ju mbetet shumë hapësirë ​​për këmbët.

A shkojnë kafshët shtëpiake nën sediljen tuaj në një aeroplan?

Nëse sillni një kafshë të vogël në fluturim, do t'ju duhettë jetë në bartësin e saj në hapësirën e ruajtjes së sediljeve. Mos lejoni që stafi ta vendosë kafshën tuaj në koshin e sipërm pasi mund të jetë kërcënuese për jetën. Përpara se të fluturoni me kafshën tuaj shtëpiake, sigurohuni që të kontrolloni tarifat dhe kufizimet e linjës ajrore.

Çfarë duhet të paketoni në bagazhin e poshtëm?

Në bagazhin nën sedilje, duhet të paketoni çdo send që ju nevojitet gjatë fluturimit, duke përfshirë laptopët, lexuesit elektronikë, librat, ushqimet, ilaçet, maskat e gjumit, kufjet dhe sende të ngjashme. Ato do të jenë më të lehta për t'u aksesuar nga çanta juaj e poshtme, sesa nga bagazhi, sepse nuk do t'ju duhet të ngriheni në këmbë dhe të shkoni në korridor për të hapur ndarjet e sipërme. Gjithashtu duhet të paketoni gjërat tuaja me vlerë atje sepse do të keni më shumë kontroll mbi atë që ndodh me çantën tuaj.

A është bagazhi i poshtëm i njëjtë me sendet personale?

Në përgjithësi, po, kur dikush u referohet sendeve personale, ai flet edhe për bagazhet e sediljeve. Terma të tjerë për këtë përfshijnë "artikuj personalë" ose "artikuj të poshtëm". Të gjithë këta terma mund të trajtohen si sinonime.

Përmbledhje: Udhëtimi me bagazh nën sedilje

Rregullat për bagazhet nën sedilje janë më të komplikuara në krahasim me bagazhet e kontrolluara ose bagazhet e dorës. Çdo linjë ajrore ka kërkesat e veta për madhësinë dhe peshën dhe ato mund të ndryshojnë midis modeleve të ndryshme të avionëve.

Zgjidhja më e mirë për këtë që kam gjetur është të përdorni një çantë shpine të vogël 20-25 litra si artikullin tuaj të poshtëm. Është fleksibëldhe i lehtë për t'u bartur, dhe nëse nuk e mbipaketoni, do të jeni në gjendje ta ruani nën sediljet e pothuajse çdo avioni. Duhet të theksoheni vetëm për rregullat e sediljeve të poshtme nëse përdorni një valixhe që rrotullohet që nuk përkulet, kështu që unë do t'ju rekomandoja t'i përdorni ato vetëm si bagazhe dore dhe çanta të kontrolluara.

Pesha

Ngjashëm me kufizimet e përmasave, kufizimet e peshës për bagazhet e poshtë sediljeve gjithashtu ndryshojnë shumë midis linjave ajrore të ndryshme. Shumica e linjave ajrore nuk kanë ndonjë kufizim të peshës për çantat e poshtë sediljeve dhe vetëm rreth ⅓ e të gjitha linjave ajrore kanë kufizime në peshë, duke filluar nga 11-51 lbs (5-23 kg). Ne kemi mbuluar kufizimet specifike të peshës për 25 linja ajrore të njohura më poshtë.

Tarifat e bagazheve nën sedilje

Çantat e poshtë sediljeve përfshihen në çmimin e tarifës së rregullt, edhe për pasagjerët Economy. Nuk do t'ju duhet të paguani asnjë tarifë shtesë për të sjellë një artikull poshtë sediljeve.

Cilat çanta mund të përdorni si bagazh nën sedilje

Në përgjithësi, mund të përdorni çdo çantë si sediljen tuaj të poshtme artikulli, për sa kohë që është brenda kufizimeve të sakta të madhësisë dhe peshës . Këtu përfshihen çantat e shpinës, çantat, çantat, çantat e dërguara, bagazhet, valixhe të vogla rrotulluese, çantat, çantat e laptopit, paketat fanny dhe çanta kamerash.

Bagazhi nën sedilje me rrota vs pa rrota

Megjithëse teorikisht , ju lejohet të përdorni valixhe të vogla, me rrota me anë të buta dhe me anë të forta si bagazhin tuaj të poshtëm, ne nuk e rekomandojmë atë. Valixhët, madje edhe ato prej pëlhure, nuk janë me të vërtetë aq fleksibël sepse kanë një kornizë të integruar. Për shkak se dimensionet e nën sediljeve janë kaq të ndryshme për çdo linjë ajrore, avion, klasë, madje edhe ndërmjet sediljeve në korridor/mes/dritare, do të ishte shumë më mirë të sillnit një çantë pëlhure fleksibël. zgjidhja më e mirë për bagazhin e poshtëm është një çantë shpine e vogël sepse mund ta mbani shumë lehtë mbi supet tuaja dhe do të përshtatet nën shumicën e sediljeve të aeroplanit .

Bagazhi i poshtëm vs Carry-Ons

Carry -Ballazhi në sedilje nuk është i njëjtë me bagazhin e poshtëm, kështu që kur dikush thotë "bagazhe nën sedilje", ata ngatërrojnë dy gjëra të ndryshme. Barrat janë një lloj tjetër bagazhesh dore që mund të blihen në aeroplan, por ato duhet të ruhen në kosha. Nganjëherë bagazhet kërkojnë tarifa shtesë dhe ato mund të jenë më të mëdha dhe më të rënda në krahasim me artikujt e poshtë sediljeve.

Kufizimet e madhësisë së bagazhit nën sedilje për 25 linja ajrore popullore

Poshtë, do të gjeni madhësinë dhe peshën kufizime për bagazhet nën sedilje për linjat ajrore më të njohura. Ne e kemi përditësuar këtë listë që të jetë e rëndësishme për vitin 2023, por nëse doni të kontrolloni dy herë, thjesht klikoni në lidhjen nën secilën linjë ajrore dhe ajo do t'ju çojë në faqen zyrtare për kufizimet aktuale të artikujve nën sedilje.

Aer Lingus

Ballazhi i poshtëm në Aer Lingus nuk mund të kalojë 13 x 10 x 8 inç (33 x 25 x 20 cm) . Nuk ka asnjë kufizim në peshë për artikujt nën sedilje.

Air Canada

Madhësia e bagazhit të poshtëm në Air Canada nuk mund të kalojë 17 x 13 x 6 inç (43 x 33 x 16 cm) dhe nuk ka asnjë kufizim në peshë.

Air France

Në këtë linjë ajrore, bagazhi i sediljeve duhet të jetë 16 x 12 x 6 inç (40 x 30 x 15 cm) ose më pak. Aty eshte njeKufiri i përbashkët i peshës për bagazhet e dorës dhe nën sediljen prej 26,4 lbs (12 kg) në total për pasagjerët Economy dhe 40 lbs (18 kg) për klasat Premium Economy, Business ose La Premiere.

Alaska Airlines

Alaska Airlines nuk e ka bagazhin e saj nën madhësinë e sediljeve të listuara publikisht . Ata thonë se artikulli juaj i poshtëm duhet të jetë një çantë, çantë, çantë laptopi ose diçka e ngjashme dhe se duhet të vendoset nën sediljet e aeroplanit.

Allegiant Air

Artikujt e poshtë sediljes në Allegiant Air duhet të jenë 18 x 14 x 8 inç (45 x 35 x 20 cm) ose më pak. Nuk ka asnjë kufizim të peshës të listuar.

American Airlines

Ballazhi i poshtëm në American Airlines duhet të jetë 18 x 14 x 8 inç (45 x 35 x 20 cm) ose më pak. AA nuk ka një kufizim të peshës për bagazhet e dorës.

British Airways

Madhësia për bagazhet nën sedilje në këtë linjë ajrore duhet të jetë 16 x 12 x 6 inç (40 x 30 x 15 cm) ose më pak. British Airways ka kufirin më bujar të madhësisë për artikujt e poshtëm prej 51 lbs (23 kg).

Delta Airlines

Madhësia e dimensioneve të Delta nën sedilje ndryshon shumë, kështu që kompania nuk liston kufizime specifike për madhësinë ose peshën e bagazhit nën sedilje në faqen e saj të internetit. Ata e përshkruajnë një artikull poshtë sediljes si një çantë, çantë, çantë pelenash, kompjuter laptop ose ndonjë gjë me përmasa të ngjashme. Vendet janë zakonisht 17 deri në 19 inç të gjera, por ju mund ta gjenimatjet e sakta të avionit me të cilin do të fluturoni duke kontrolluar këtë mjet në faqen e tyre të internetit.

EasyJet

Ballazhi i EasyJet në sedilje duhet të jetë 18 x 14 x 8 inç (45 x 36 x 20 cm) ose më pak, duke përfshirë rrotat dhe dorezat. Kufiri i peshës së tyre për artikujt nën sedilje është 33 lbs (15 kg) dhe ju duhet të jeni në gjendje ta ngrini vetë.

Frontier

Çantat e nënsediljeve në Frontier, një linjë ajrore popullore buxhetore, duhet të jenë nën 18 x 14 x 8 inç (46 x 36 x 20 cm) dhe nuk kanë asnjë kufizim në peshë. Ata përshkruajnë artikuj të përshtatshëm nën sedilje si çantat, çantat e shpinës, çantat, bagazhet dhe pelenat.

Hawaiian Airlines

Hawaiian Airlines nuk liston dimensionet e saj të poshtme publikisht . Në vend të kësaj, ata deklarojnë se një artikull nën sedilje duhet të jetë një çantë laptopi, çantë, çantë ose çantë shpine që përshtatet nën sediljen para jush.

Icelandair

Icelandair lejon pasagjerët e saj të sjellin një artikulli i sediljes në çdo peshë, por duhet të jetë nën 15,7 x 11,8 x 5,9 inç (40 x 30 x 15 cm) .

JetBlue

Në JetBlue, madhësia i bagazhit të poshtëm nuk duhet të kalojë 17 x 13 x 8 inç (43 x 33 x 20 cm) dhe nuk ka kufizime në peshë për të.

KLM (Royal Dutch Airlines)

Madhësia e çantës së sediljeve të KLM duhet të jetë 16 x 12 x 6 inç (40 x 30 x 15 cm) ose më pak. Duhet gjithashtu të ketë një peshë të kombinuar me bagazhin tuaj më të ulët se 26 lbs(12 kg) në total.

Lufthansa

Në këtë linjë ajrore, bagazhi i sediljeve nuk duhet të kalojë 16 x 12 x 4 inç (40 x 30 x 10 cm) , që do të thotë se mund të përdorni vetëm pako shumë të holla, si çanta laptopi, ose të mos e paketoni plotësisht çantën e shpinës. Nuk ka kufizime në peshë për artikujt e poshtë sediljeve.

Qantas

Qantas nuk ka kufizime për madhësinë dhe peshën për bagazhet e sediljeve . Ata rendisin çantat e dorës, çantat kompjuterike, pardesytë dhe kamerat e vogla si shembuj të mirë.

Ryanair

Ballazhet e sediljeve në Ryanair nuk duhet të kalojnë 16 x 10 x 8 inç (40 x 25 x 20 cm) dhe nuk kanë asnjë kufizim në peshë për artikujt e poshtëm.

Southwest Airlines

Dimensionet e sediljeve për Southwest Airlines janë 16,25 x 13,5 x 8 inç (41 x 34 x 20 cm) , kështu që bagazhi juaj i poshtëm duhet të jetë nën këtë kufi. Jugperëndimi nuk e kufizon peshën e bagazheve nën sedilje.

Spirit Airlines

Madhësia e bagazhit të poshtëm në Spirit Airlines nuk duhet të jetë më shumë se 18 x 14 x 8 inç (45 x 35 x 20 cm) , duke përfshirë dorezat dhe rrotat e çantës. Nuk ka kufizime në peshë.

Sun Country

Kur fluturoni me Sun Country, artikulli juaj i poshtëm duhet të jetë nën 17 x 13 x 9 inç (43 x 33 x 23 cm) , por nuk ka asnjë kufizim në peshë.

Turkish Airlines

Në këtë linjë ajrore, bagazhi i sediljeve nuk duhet të kalojë 16 x 12 x 6 inç (40 x 30 x 15cm) dhe duhet të jetë nën 8,8 lbs (4 kg) në peshë. Në disa raste, ato nuk lejojnë çantat e shpinës si sende nën sedilje.

United Airlines

Madhësia maksimale e bagazheve të sediljeve për United Airlines është 17 x 10 x 9 inç (43 x 25 x 23 cm) , por pesha nuk është e kufizuar.

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic nuk ka asnjë kufizim në peshë ose madhësi për bagazhet nën sedilje . Ata thonë se çantat e dorës, çantat e vogla të shpinës dhe çantat mund të përdoren si sende nën sedilje.

WestJet

WestJet thotë se artikujt e sediljeve duhet të jenë nën 16 x 13 x 6 inç (41 x 33 x 15 cm) në madhësi. Ata nuk vendosin asnjë kufizim mbi peshën.

Wizz Air

Në Wizz Air, bagazhi i sediljeve duhet të jetë 16 x 12 x 8 inç (40 x 30 x 20 cm) ose më pak dhe nën 22 lbs (10 kg) në peshë. Bagazhet me rrota nën sedilje lejohen, por duhet të vendosen nën sedilje.

Dimensionet nën sedilje për modelet e njohura të avionëve

Shumë linja ajrore nuk postojnë kufizime të sakta për madhësinë e bagazhit nën sedilje sepse kanë disa modele të ndryshme aeroplanësh në flotën e tyre, dhe secili model ka një hapësirë ​​të ndryshme nën sediljet. Dhe për t'i bërë gjërat edhe më të komplikuara, sedilja në rreshtin e mesëm zakonisht ofron më shumë hapësirë ​​se ndenjëset në dritare ose në korridor, dhe sediljet e klasit të parë/biznes ofrojnë gjithashtu një hapësirë ​​të ndryshme në krahasim me ekonominë.

Nëse dëshironi të gjeni nga sedilja e saktëdimensionet, duhet të zbuloni modelin e avionit dhe klasën e biletave me të cilat do të fluturoni. Është e vështirë të marrësh ndonjë informacion të saktë në lidhje me këtë në internet, por më poshtë, ne kemi përpiluar dimensionet e nën sediljeve për modelet më të njohura të avionëve, bazuar në hulumtimin tonë.

Boeing 717 200 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 20 x 15,6 x 8,4 inç (50,8 x 39,6 x 21,3 cm)

Klasi i parë: 20 x 10,7 x 10 inç (50,8 x 27,2 x 25,4 cm)

Boeing 737 700 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia (ndezja në dritare dhe në korridor): 19 x 14 x 8,25 inç (48,3 x 35,6 x 21 cm)

Ekonomia (sedilja e mesme): 19 x 19 x 8,25 inç (48,3 x 48,3 x 21 cm)

Boeing 737 800 (738) Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 15 x 13 x 10 inç (38,1 x 33 x 25,4 cm)

Klasi i parë: 20 x 17 x 10 inç (50,8 x 43,2 x 25,4 cm)

Boeing 737 900ER Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 20 x 14 x 7 inç (50,8 x 35. x 17,8 cm)

Klasi i parë: 20 x 11 x 10 inç (50,8 x 28 x 25,4 cm)

Boeing 757 200 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 13 x 13 x 8 inç (33 x 33 x 20,3 cm)

Klasi i parë: 19 x 17 x 10,7 inç (48,3 x 43,2 x 27,2 cm)

Boeing 767 300ER Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 12 x 10 x 9 inç (30,5 x 25,4 x 22,9 cm)

Klasi i parë: Bagazhi i sediljeve ruhet në ndarjet e sipërme

Airbus A220-100 (221) Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 16 x 12 x 6 inç (40,6 x30,5 x 15,2 cm)

Klasi i parë: 12 x 9,5 x 7 inç (30,5 x 24,1 x 17,8 cm)

Airbus A220-300 (223) Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 16 x 12 x 6 inç (40,6 x 30,5 x 15,2 cm)

Klasa e parë: 12 x 9,5 x 7 inç (30,5 x 24,1 x 17,8 cm)

Airbus A319-100 ( 319) Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 18 x 18 x 11 inç (45,7 x 45,7 x 28 cm)

Klasi i parë: 19 x 18 x 11 inç (48,3 x 45,8 x 28 cm)

Airbus A320-200 (320) Përmasat nën sedilje

Ekonomia: 18 x 16 x 11 inç (45,7 x 40,6 x 28 cm)

Klasi i parë: 19 x 18 x 11 inç (48,3 x 45,7 x 28 cm)

Airbus A321-200 (321) Përmasat nën sedilje

Ekonomia: 19,7 x 19 x 9,06 inç (50 x 48,3 x 23 cm)

Klasi i parë: 19 x 15,5 x 10,5 inç (48,3 x 39,4 x 26,7 cm)

Airbus A330-200 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 14 x 12 x 10 inç ( 35,6 x 30,5 x 25,4 cm)

Klasi i parë: 14 x 13,6 x 6,2 inç (35,6 x 34,5 x 15,7 cm)

Airbus A330-300 Dimensionet nën sedilje

Ekonomike : 14 x 12 x 10 inç (35,6 x 30,5 x 25,4 cm)

Klasi i parë: Bagazhi i sediljeve ruhet në ndarjet e sipërme

Airbus A350-900 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 15 x 14 x 8,8 inç (38,1 x 35,6 x 22,4 cm)

Klasi i parë: 18 x 14 x 5,5. Inç (45,7 x 35,6 x 14 cm)

Embraer rj145 Dimensionet nën sedilje

Ekonomia: 17 x 17 x 11 inç (43,2 x 43,2 x 28 cm)

Embraer E -170 Nën sedilje

Lëviz në Krye